Menu
Your Cart

Varovanje podatkov in zasebnost

PRAVNO OBVESTILO o zasebnosti IN VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Namen pravnega obvestila je, uporabnikom spletne trgovine ponudnika podati jasna pojasnila kateri osebni podatki se zbirajo, zakaj se zbirajo, kako z njimi upravljamo, jih varujemo in kakšne so uporabnikov v povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo.

1. UPRAVLJANJE Z OSEBNIMI PODATKI

Skrbnik in upravljalec osebnih podatkov zajetih pod pogoji delovanja spletne trgovine je:

1. Ponudnik storitev je Team 2001 d.o.o. (v nadaljevanju: ponudnik), z naslednjimi podatki:

- sedež in poslovni naslov: Dupleška cesta 95, 2000 Maribor

- matična številka 5510040000

- številka vpisa v sodni register: Okrožno sodišče Maribor, reg.pri Okr.sod.MB, reg.št.

1/4216-00.

- davčna številka (ID za DDV): SI94287309

2. Kontaktni podatki izvajalca za vsakokratno komunikacijo so:

- spletna stran: http://team2001.si

- kontakt in pomoč: team2001@telemach.net

Osebne podatke v primeru pogodbenega razmerja zaupamo zunanjemu obdelovalcu. To so naša partnerska podjetja in posamezniki katerim smo na podlagi pogodbe zaupali posamezna opravila v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov (npr. dostava kupljenih izdelkov). Vsakega pogodbenega obdelovalca pogodbeno zavežemo, da bodo podatke uporabljali izključno v namen za katerega so bili posredovani in v skladu z navodili, ki jih prejmejo od nas. Prav tako se pogodbenim partnerjem posreduje samo tiste podatke, ki so nujno potrebni da se izpolni namen (npr. za dostavo paketa se posredujejo podatki o vašem naslovu skladno s pogoji dostave pogodbenega dostavljavca objavljenega na naši spletni strani)

Za obveščanje preko elektronskih naslovov uporabljamo lastno aplikacijo, zato se elektronski naslov, ime in priimek obdeluje skladno s pogoji delovanja naše spletne strani.

2. OBSEG OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Nabor osebnih podatkov, ki ga ponudnik pri spletni trgovini zahteva od uporabnikov je opisan v splošnih pogojih poslovanja (nakup z obvezno registracijo z označbo obveznih in neobveznih podatkov).

Vse vrste osebnih podatkov ponudnik obdeluje in varuje skladno z veljavno zakonodajo, ki določa pogoje varne obdelave osebnih podatkov (Splošna uredba o obdelovanju osebnih podatkov – Uredba GDPR, Zakon o varstvu potrošnikov (ZVOP-2), zakon o varstvu osebnih podatkov, idr.).

Osebni podatki se obdelujejo ročno in avtomatizirano za pripravo pošiljke za dostavo, pod pogoji pogodbenega izvajalca dostave in za druge namene s področja finančnih in drugih zakonsko predpisanih obveznosti (npr. izstavitev računa…).

Ponudnik omogoča uporabnikom tudi prijavo na e-obvestila za prejemanje komercialnih sporočil (o akcijah, aktualnostih, ipd.), kar uporabnik izvede z osebno privolitvijo preko spletne povezave na spletni trgovini tako, da s klikom na prazno okno potrdi, da dovoljuje obdelavo osebnih podatkov.

e-OBVESTILA

Ponudnik omogoča uporabnikom tudi prijavo na e-obvestila za prejemanje komercialnih sporočil (o akcijah, ipd.), kar uporabnik izvede z osebno privolitvijo preko spletne povezave na spletni trgovini tako, da s klikom na prazno okno potrdi, da dovoljuje prejemanje obvestil preko elektronske pošte.

V primeru vaše podane privolitve se uporabniku za namene neposrednega trženja na elektronski naslov posredujejo splošna oglasna sporočila s ponudbo naših izdelkov in posebnih ugodnosti, kot so razni popusti ali kode za popust.

Uporabnik se lahko prijavi tudi na komunikacijo preko Facebooka in drugih družabnih omrežij, dostopnih in objavljenih na spletni trgovini ponudnika.

Katere osebne podatke držimo in kako jih lahko spremenite?

Poročilo o vaših osebnih podatkih lahko pridobite na povezavi GDPR poročilo . Sledite korakom za pridobitev poročila in navodilom za popravek ali popolno odstranitev vaših podatkov. Kako lahko urejate vaše osebne podatke ali jih nadzirate posamezno, je odvisno od načina oddaje podatkov pri naročilu z ustvarjanjem uporabniškega računa, naročilu kot gost, ali vpis vašega email naslova v Newsletter. Svoje pravice lahko kadarkoli uveljavljate na preko vašega uporabniškega profila, da nam pišete po navadni pošti na zgoraj navedeni naslov ali na e-naslov team2001@telemach.net . Da bomo vedeli, da pravice uresničujemo pravi osebi, vas bomo ob tem zaprosili za identifikacijo oz. podatek, s katerim vas bomo lahko enolično identificirali. Katere pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov je mogoče uveljavljati, je odvisno od tega, v kakšnem stiku ste z nami. O svojih pravicah si vedno lahko več preberete pri posameznih situacijah opisanih na tej spletni strani.

Vedno lahko izberete, ali želite prejemati promocijska obvestila, telefonske klice ali klasično pošto od podjetja Team 2001 d.o.o.

3. POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV TRETJIM OSEBAM

Ponudnik osebnih podatkov uporabnikov ne posreduje drugim nepooblaščenim osebam, razen če to zahteva zakonska podlaga (npr. državnim organom pregona, odkrivanja nepravilnosti, ipd.) ali pogodbeno razmerje opredeljeno v tej izjavi ter če uporabnik za to poda izrecno željo oziroma privolitev.

4. PRAVICE NAROČNIKA DO SEZNANITVE O OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV

Kupec lahko dostopa do pregleda nabora osebnih podatkov in popravlja svoje osebne podatke v svojem registrirnem profilu dostopnem na spletni trgovini preko prijave z geslom.

Če kupec želi prejeti dodatno informacijo o obdelavi njegovih podatkih se mora obrniti na ponudnika preko objavljenih kontaktnih točk na spletni trgovini in v tem obvestilu.

Kupec ne more zahtevati izbrisa osebnih podatkov iz evidence ponudnika, v primerih ko se njegovi osebni podatki na dokumentih morajo hraniti po zakonsko določenih rokih hrambe (sledljivost nakupa, izdani računi…).

V primeru pridobljenih osebnih podatkov s privolitvijo uporabnika (npr. e-obvestila), lahko uporabnik kadarkoli poda odjavo preko elektronske pošte na e-naslov ponudnika ali preko odjavnega mesta, določenega na spletni trgovini ali prejetega v elektronskem sporočilu. V tem primeru ponudnik v 15 (petnajstih) dneh ustrezno prepreči uporabo osebnih podatkov za te namene ter o tem v nadaljnjih 5 (petih) dneh pisno obvestili uporabnika.

Ponudnik pa ne priznava izvensodnega reševanja sporov.

5. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Splošni Pogoji Poslovanja Team 2001 d.o.o. so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-2) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina Team 2001 d.o.o. je namenjena vsem fizičnim ter pravnim osebam. Naročanje v spletni trgovini poteka v slovenskem jeziku prek spleta 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Vse cene vsebujejo DDV. Veljavnost cen za izbrano blago veljajo na dan nakupa, na dan zaključka in oddaje naročila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec takoj prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vsi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Ponudnik pri obdelavi osebnih podatkov ravna v skladu z zahtevami predpisov o varovanju osebnih podatkov, pri čemer upošteva tudi predpise s področja varovanja informacijskih sistemov in omrežja, k čemur je zavezal in preveril organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe varovanja in zavarovanja informacijske infrastrukture izbranega ponudnika informacijskih storitev, ki omogočajo delovanje spletne trgovine ponudnika.

6. ČAS HRAMBE VAŠIH PODATKOV

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke je razvidno iz spodnje tabele. Čas hrambe je odvisen od namena in podlage na kateri temelji obdelava:

Vrsta obdelave osebnih podatkov

Podlaga

Čas hrambe

Registriran uporabnik spletne trgovine

Osebna privolitev/davčna zakonodaja po nakupu

1 leto od zadnje prijave (za podatke o registraciji)
10 let po preteku leta v katerem je bil izdan račun (za račun)

Neregistriran uporabnik spletne trgovine

Osebna privolitev/davčna zakonodaja po nakupu

1 leto od zadnje prijave/nakupa
10 let po preteku leta v katerem je bil izdan račun (za račun)

Prejemanje e-novic

Osebna privolitev

do preklica oz. največ 5 let od zadnje privolitve


7. UPORABA PIŠKOTKOV

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki so pogosto sestavljene iz unikatnega niza številk in črk. Sam piškotek ne zbira informacij, če pa ga prebere strežnik skupaj z brskalnikom, je to lahko spletni strani v pomoč pri izvajanju vam prijaznejše in boljše uporabe - da vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo spletno stran, jih naložimo na vaš računalnik. S tem si spletna stran zapomni nekatere vaše odločitve (kako želite razvrstiti rezultate iskanja, kateri jezik ste nastavili …) in tudi spremlja število obiskovalcev, vaše klike ter premikanje po strani, da lahko nenehno izboljšujemo delovanje strani. Piškotek, ki vam ga pošljemo, lahko prebere samo naš strežnik, podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, pa ne posredujemo tretjim osebam in jih varujemo skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

8. UPORABLJENI PIŠKOTKI

Katere podatke vsebuje spletno mesto?

PODJETJE

    NAZIV PIŠKOTKA

NAMEN

TRAJANJE

TEAM 2001 D.O.O.

    language

Izbran jezikovni paket za spletno mesto

1 mesec

TEAM 2001 D.O.O.

    currency

Izbrana valuta spletnega mesta

1 mesec

TEAM 2001 D.O.O.

    QSTSAN

Pogoji o piškotkih

2 meseca

TEAM 2001 D.O.O.

    OCSESSID

Identifikacija uporabnikove seje

Do konca seje

Google

    _ga

Google analitika

2 leti

Google

    _gat

Google Tag

Trajanje seje

Google

    _gid

Statistika uporabe

1 mesec

Onemogočenje piškotkov

Spletna stran optimalno deluje, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.

Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije. Te informacije so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

9. NADZOR NAD PIŠKOTKI

Po zakonu o elektronskih komunikacijah je za uporabo določenih piškotkov potrebna privolitev uporabnika. Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov lahko tudi naknadno spremenite. Običajno se sprememba te nastavitve nahaja v menijski vrstici brskalnika Orodja > Internetne možnosti, razdelek »zasebnost/varnost«. Tam nastavite, katere vrste piškotkov želite blokirati.

Piškotke lahko izbrišete preko brskalnika. Izbris je običajno dosegljiv v orodjih, pod »brisanje podatkov brskanja« (okno običajno prikličete tudi s kombinacijo tipk CTRL+Shift+Del), in izberete izbris piškotkov. Nekateri brskalniki ponujajo tudi možnost nastavitve »ne sledi mi« ali »do-not-track«, kar pomeni, da lahko generalno zavrnete uporabo piškotov

10. SPREMEMBE

Ponudnik si pridržuje ob izkazanih zakonskih in poslovnih potrebah pravno obvestilo spremeniti. Uporabnikom bo na spletni strani spletne trgovine dostopno aktualno veljavno pravno obvestilo ob spremembah, ki bi občutno vplivale na uporabnike bo ponudnik objavo objavil na spletni strani zadostno vidno ali posredoval obvestilo na elektronski kontakt uporabnika.

Nastavitve piškotkov lahko spremenite tukaj.

Team 2001 d.o.o.,

Datum: 1.6.2022, sprememba (ZOPV-2) 26.1.2023